Alla har vi misslyckats någon gång. Antingen kanske vi gjort någon besviken, vi har haft sönder något eller att vi helt enkelt missförstått en situation.

Ordet misslyckas är ett väldigt brett ord. Vad ordet betyder för mig och i vilken situation jag använder det ordet kanske är helt annorlunda från hur du skulle använt det.

Det viktigaste att tänka på när du misslyckas är att INTE, jag upprepar, I.N.T.E ge upp. Ser du misslyckande som något personligt och som något som identifierar vem du är och vad dina gränser går så har du fel attityd och inställning.

Ser du misslyckande som en lärdom och tar med dig något ifrån det och ser till att det inte händer igen eller att du kan saker som minskar chansen att det händer igen, då har du rätt attityd och inställning.

David JP Phillips förklarar i ”Framgångspodden” att det tar endast 4-6 veckor att omprogrammera din hjärna. Intalar du dig att du är bäst i världen på en viss sak så kommer det inom bara några veckor att bli din verklighet. Det kanske inte är andras verklighet, men det kommer vara din verklighet.

Detta fungerar såklart även med inställningen till att misslyckas. Tar du till dig av misslyckandet som en lärdom hellre än en begränsning så kommer ditt liv bli mycket bättre, du kommer bli gladare, rutinerad och jag skulle även vilja säga smartare.