Förbättra konvertering med hastighetsoptimering!

Låt mig fråga dig en sak, hur lång tid tar det för din hemsida att ladda på mobil? Vet du inte detta så vet du förmodligen inte heller hur viktigt det är att veta detta. I detta inlägg pratar vi om hur du kan förbättra konvertering med hastighetsoptimering!

Man delar in en hemsidas hastighet från 0-100.
0-49: Detta är väldigt långsamt och där majoriteten ligger.
50-89: Har du åtminstone 85 så är det helt okej. Allt under kan och bör förbättras.
90-100: Det är här du vill att din hemsida ska vara. Buggfri, snabb, användarvänlig.

Enligt Google själva lämnar 53% av mobilanvändare en hemsida om det tar längre än 3 sekunder för den att ladda. Snittet på en fullt inladdad hemsida via mobil idag är mellan 14-19 sekunder (!!) Och inte nog med det, Google straffar även din rank om det tar för lång tid.

80% av alla marknadsförare har inte ens en 1-årig mobilstrategi.

Detta skapar en stor klyfta mellan konsumenters förväntningar och företags kapacitet att leverera. Därför är det viktigt se över och åtgärda det. Även om man inte får perfekta poäng så finns det garanterat plats förbättring.

Lite mer relevant fakta gällande mobilhastighet är att om din hemsida laddar snabbare än 5 sekunder ökar synligheten för ADS med 25%. Varje session ökar med 70% och har även en 35% längre avvisningsfrekvens (aka. bounce rate).

Det är väldigt intressant då, enligt ComScore, åtminstone 50% av all tid som läggs åt digital media kommer från smartphones. Det finns med andra ord en stor potential här som företag kan utnyttja. Men för att kunna ta del av alla fördelar så gäller det att passa på då det går fort inom tekniken och rätt vad det är så vet alla om hastighetsoptimering.

Vad är huvudsaken till en långsam sida?

Det kan koncentreras ner till 3 saker:
1. Dålig kodning (oftast på grund av dåligt bastema).
2. Inte optimal DNS.
3. Ingen bildoptimering.

Dessa 3 är, vad jag sett och läst om, de vanligaste problemen. Men det brukar även behövas andra, mindre justeringar som hjälper till att hamna i den eftersträvade 90-100 poängs klassen.

Källor:
Läs även: