Jag intervjuade en Art director för några månader sedan som sa att när han gör logotyper så behöver han absolut minst 2 veckor.

Förklaringen är väldigt smart och är så sann. Han sa att man behöver tid att lägga ifrån sig logotypen för att sedan komma tillbaka efter 2 veckor och kolla på den igen.
Är den fortfarande bra efter 2 veckor så kommer den att hålla i flera år. Kommer man tillbaka till logotypen och man inte gillar den eller att man måste göra om vissa delar så betyder det att det inte är en stark logga.

Det är ett väldigt enkelt koncept men som kan göra en makalöst stor skillnad för ett företag och dess investeringar.

Jag själv har använt mig av detta tänk sedan jag hörde det och det har ökat min kreativitet och kvalitet flera gånger om.
Tidigare nöjde man sig efter någon dags arbete och tänkte att ”nu kommer jag inte längre, detta är så bra det kan bli”. Men att lägga ifrån sig logotypen och sedan komma tillbaka efter 2 veckor med nya fräscha ögon och se projektet igen ger en ett helt annat perspektiv på vad som fungerar och inte i längden.

Som ni kanske redan vet så vill jag alltid förmedla en ”aha” känsla med mina logotyper. Jag gillar när man gör kreativa saker som ger mervärde till en logotyp och som man kanske inte ser direkt (exempelvis Fedex pil eller Amazons A-Z). Detta kräver mycket kreativitet och tänk och att ha 2 veckor på sig att tänka, lägga undan och ta upp igen är ovärderligt för mig.

Är du en grafisk formgivare eller någon som letar efter en, låt det gå åtminstone 2 veckor. Stressa inte.