Authentically Canadian

Authentically Canadian är ett certifieringsprogram som märker produkter som är 100% producerade i Kanada, detta fungerar som en kvalitetsstämpel. Företaget och projektet är sponsrat av den Kanadensiska regeringen som uppmuntrar konsumenter att handla lokala produkter istället för importerade produkter.


Logotypens syfte är att fungera som detta märke som sätts på produkter.


Deras slogan är ”From Sea to Sea” som ska vara inkluderat.
Logotypen ska absolut vara någon ikoniskt från Kanada, som ett lönnlöv.

Själva logotypen ska kunna passa på stora och små föremål.Då jag till att börja med hade ganska mycket riktlinjer att gå efter så började jag att skissa på några småidéer som hade att göra med ett lönnlöv och vatten. Efter att jag gjort lite snabba skissar på papper rörde jag mig över till Adobe Illustrator och började göra flera olika variationer av lönnlövet.

Jag ville få till lönnlövet innan jag gjorde någonting annat.

Jag beslutade mig för att hålla det simpelt och gå med en variation av Kanadas officiella löv (som kan ses på deras flagga). Sedan var det dags för både typsnitt och vatten. Jag började med typsnittet och dumt nog sparade jag inte de alternativ jag testade men jag kom fram till den som syns på bilden. Det är ett väldigt tydlig och modernt sans-serifs typsnitt som jag tyckte passade väldigt bra. Jag valde att böja texten några grader för att göra den lite mer intressant då den var väldigt rak och simpel.

Sedan var det dags att komma på lite fler idéer gällande vattnet som jag ville inkludera i logotypen. Jag började med att förvränga lönnlövet och byta ut bitar av lövet till vågor, men det fungerade inte. Det gjorde att både lövet och vågen var svåra att tolka. Men sedan valde jag att skippa idén med att använda stora vågor och började istället använda mig av mindre vågor som mer bara skapar illusionen av ett vattendrag. Detta gillade jag mycket mer och kom ganska snabbt fram till den färdiga loggan där nedre delen av lövet är vatten och övre delen är orört, detta gör att det är lätt att tolka både lövet och vattnet. Jag valde att göra 2 vågor då de representerar Atlanten och Stilla havet.

Verktyg använt:

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop
Penna och papper

Tidsåtgång:
ca 25 timmar

Detta företag är ett konceptföretag.